Om Aspö gård

Aspö gård - en plats för alla

Även om du bor i lägenhet mitt i stan har du landet alldeles inpå knutarna. Vi välkomnar alla besökare oavsett om du är Skövdebo, hyresgäst eller på tillfälligt besök. Som hyresgäst hos Skövdebostäder har du däremot fördelar till exempel i form av rabatter på kaféet och lokalhyra.

Här finns lokaler för fest- och konferens, föreningsverksamhet, möten, eller liknande tillställningar. På gården finns också föreningsverksamhet, kolonilotter och lek- och picknickytor.

På sommarhalvåret har vi vår stadsbondgård öppen. Djur på gården är kor, får, höns, grisar och kaniner. Vårt Valborgsfirande törs vi utlova är något alldeles extra.

Vi på Aspö gård

Det är oss du träffar på när du besöker Aspö gård. Vi gör allt för att ditt besök ska vara så bra det bara kan. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att prata med oss när du ser oss.

Martina Ahlner är gårdsvärd och arbetar året runt med Aspö gård. Det är Martina som hanterar bokningar av lokaler och som är den som svarar på din bokningsförfrågan.

Under sommarhalvåret har vi även säsongsvärdar på plats. De arbetar främst helger och under semesterperioden även vardagar. 2024 säsongsvärdar heter Emilia och Johanna. 

 

Martina Ahlner

På gården gäller...

Här på Aspö har Skövdebostäder skapat ett område med omtanke om både människa och miljö. När du besöker oss ber dig visa hänsyn till både djur, andra besökare och miljön.

  • Barn ska ha sällskap av vuxen och hållas under uppsikt hela vistelsen
  • All lek sker på egen risk
  • Ta hand om ditt skräp
  • Visa hänsyn till djur, natur och andra besökare
  • Vill du klappa eller mata djuren, ta först kontakt med personalen
  • Tvätta händerna efter du klappat djuren
  • Hundar ska var kopplade, får inte vistas i djurstallar eller låtas gå fram till hagar. Hundar är givetvis välkomna som sällskap – men om du vill rasta din hund får du göra det utanför gårdsområdet. 
  • Toaletter finns under gårdens öppettider vid ingången från parkeringen
  • Rökning är förbjuden på gården

Smitta mellan människor och djur

Tänk på att tvätta händerna efter du varit vid djuren så att du inte blir sjuk eller sprider någon bakterier till andra.

Djuren bär på bakterier som de själva inte blir sjuka av men vi människor och framför allt barn kan bli sjuka. Till exempel är det vanligt att kor och får bär på EHEC-bakterier utan att själva bli sjuka.

Tvätta händerna och byt kläder innan du träffar djur på andra ställen för att undvika att sprida smitta mellan stallar och hem till dina egna djur.

Visste du att vi människor även kan smitta djuren? Grisarna kan till exempel bli förkylda. Stanna hemma om du är sjuk.

Hos oss kan du tvätta händerna på toaletterna som är öppna när gården är öppen.

Inte-nudda-marken-banan

Lek för barn tillsammans med vuxen

Dags att mata djuren

Har du några frågor?
Skip to content