Aktuellt

2017-08-07 Våra studentlägenheter

Skövdebostäder har cirka 860 studentlägenheter som hyrs ut via en särskild studentbostadskö och endast till de personer som är antagna vid Högskolan i Skövde. För att anmäla intresse på en studentlägenhet registrerar du dig och skapar en intresseanmälan för studentlägenhet.

2017-07-27 Alla får låna och allt är gratis!

Syftet med Fritidsbanken är att öka möjligheten till idrott samt bidra till en hållbar miljö genom återanvändning och på så sätt minska onödig konsumtion. - Vi vill låta människor prova på olika sporter och hoppas på att alla ska hitta något de tycker är kul, säger Ellen Johansson.

2017-07-10 "Sopigt" examensarbete

Hur kan återvinningsgraden i Skövdebostäders bostadsområden förbättras? Det har Dorotea Šcepanovic som är designingenjör vid Högskolan i Skövde undersökt.

2017-07-10 Med trivsel som hjärtefråga

Skövdebostäders bosociala enhet börjar nu ta form. Trivsel, trygghet och inflytande är några av frågorna som avdelningen brinner lite extra för.

2017-07-03 Att rädda liv i fokus - när hyresgästerna fick lära sig om brand

En lägenhet såg ut att brinna på Lillegården - men lyckligtvis var det bara teaterrök den här gången. Den 20 april genomförde nämligen Skövdebostäder och Räddningstjänsten en brandövning tillsammans.

2017-06-30 Sätter Skövde på kartan med internationellt nätverk

Skövdebostäder tar en aktiv roll i att stärka Skövdes varumärke utanför landets gränser och bidra till ökad internationalisering inom kommunen genom att engagera sig i ett internationellt nätverk för bostadsföretag.

2017-06-28 Skövdebostäder investerar 416 miljoner i 189 lägenheter

Kontraktsskrivningen har föregåtts av flera månaders bearbetning av projektet då Skövdebostäder sett det statliga investeringsstödet som en förutsättning för att genomföra projektet. Investeringsstödet anger en bestämd normhyra vilket gör att produktionskostnaderna inte kan vara hur höga som helst.

2017-06-28 Fritidsbanken åker på sommarturné

I sommar ska Fritidsbanken, tillsammans med Sports for you, åka ut på en sommarturné med syftet att aktivera Skövdeborna. Sommarturnén går ut på att få Skövdebor att testa olika sporter och kanske därmed fånga upp intresse för någon av dem.

2017-06-27 Få svar digitalt!

Nu kan du ställa frågor till oss via ett digitalt forum. Om du går in på vår hemsida hittar du en länk till forumet och där kan du söka bland redan inkomna frågor och svar.

2017-06-20 Katarina Jonsson ny ordförande

Kommunfullmäktige har nu utsett en ny styrelseordförande för Skövdebostäder. Det blir Katarina Jonsson (M) som tar över posten.