Att bo i hyresrätt

Att bo i hyresrätt har många fördelar! Bland våra drygt 5 300 lägenheter kan du välja att hyra centralt eller naturnära. Lägenhet i flerfamiljshus, radhus eller egen villa i kedjehus. Högt upp med utsikt från balkongen eller marknära och med egen uteplats.

Fräscht och bekvämt

Du kan också bo nybyggt och modernt eller med gammaldags charm. Genom det hyresgäststyrda lägenhetsunderhållet HLU och dina Tillval av lägenhetsutrustning bestämmer du själv hur fräscht och välutrustat det ska vara.

Tid över

I en lägenhet med egen täppa blir den egna arbetsinsatsen relativt liten. Men i de flesta lägenheter behöver du inte tänka alls på trädgårdsskötsel eller snöskottning. Och reparationer av droppande kranar, ett trasigt kylskåp eller skötsel av allmänna ytor behöver du aldrig bekymra dig om. Det sköter våra duktiga kvartersvärdar om. De hjälper dig också tillrätta med mycket annat i ditt boende. Du får tid över till annat.

Hög tillgänglighet

Lägenheter med lite högre tillgänglighet, till exempel hiss och lite bredare dörrar finns i många av våra områden. Lite extra guldkant får du om du väljer något av våra särskilda seniorboenden. Där finns dessutom en unik gemenskap, uteplatser och ett billigt övernattningsrum, så du kan bo lite mindre men ändå ta emot gäster.

Studentlägenheter

Skövdebostäder har idag närmare 900 studentlägenheter. Alla ligger centralt och de flesta i direkt anslutning till Högskolan i Skövde.

Mervärden för våra kunder

Som hyresgäst hos Skövdebostäder får du Hyresgästkortet, med rabatter på många lokala företag plus en hel del andra förmåner. Vi har också en egen fritidsverksamhet. Ibland i bostadsområdet och ofta på Aspö gård. Där och i många av våra bostadsområden kan du också hyra festlokal när du bjuder många gäster.

Miljöansvaret kommer med på köpet

Skövdebostäder är miljöcertifierade. På punkt efter punkt arbetar vi systematiskt med en ständig minskning av vår miljöbelastning. Som kund hos oss kan du därför ha lite extra gott samvete.

Räntan blir inkomst istället för utgift

Du är heller aldrig bunden längre än tre månader i en hyreslägenhet. Du som idag äger ditt boende slipper oron för stigande räntor eller galopperande underhållsbehov. Kanske vill du läsa fler böcker, spela mera golf eller umgås oftare med dina vänner?

Sveriges nöjdaste hyresgäster?

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss – hör dig för i bekantskapskretsen! Vi på Skövdebostäder känner oss trygga med att våra kunder trivs hos oss. Våra årliga kundundenkäter visar inte bara att 9 av 10 kunder är nöjda. Vi arbetar dessutom systematiskt med enkätresultat, boendemöten och andra kanaler för att hela tiden bli ännu bättre.

Hyr ditt boende – få mer tid på köpet!

När du hyr en lägenhet hos Skövdebostäder betalar du alltså inte bara för ett boende, du köper mer tid till dig själv!

Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content