Bostad direkt

- möjlighet för dig som inte har så många köpoäng eller behöver lägenhet snabbt

Annorlunda tider kräver annorlunda lösningar. Ibland har vi lägenheter som är tillgängliga med kort varsel. Under en period tillämpar vi Bostad direkt på vissa objekt – ett koncept som innebär att den som först anmäler intresse på lägenheten får möjlighet att skriva kontrakt, oavsett kötid. Du måste dock uppfylla Skövdebostäders grundkrav.

Skövdebostäders logotyp - Länk till startsidan

Visning

I rådande pandemiläge kan det vara svårt att få se lägenheten, alla är inte villiga att ta emot människor i sitt hem just nu och ibland skickas istället bilder som underlag för ditt svar.

Du behåller dina köpoäng

Eftersom det här snabba förfarandet och eventuellt ingen visning kan skapa större osäkerhet har vi beslutat att den som får en lägenhet via Bostad direkt just nu inte blir av med sina köpoäng. Vi kommer heller inte att tillämpa spärren på sex månader för att boka sig på andra lägenheter. Uppsägningstiden är som vanligt tre hela månader.

Nära till inflyttning

Alla lägenheter till Bostad direkt kommer att ha nära till inflyttning, det kan vara allt från omgående upp till två månader till inflyttningsdatum. Detta datum är inte förhandlingsbart.

Så funkar det

Om vi har lägenheter som är aktuella som Bostad direkt finns de med i listningen på webbsidan och är markerade med en rosa banderoll. Eftersom en anmälan innebär att du får lägenheten om du godkänns som hyresgäst uppmanar vi dig att bara anmäla intresse på en Bostad direkt-lägenhet i taget. 

När en person anmält intresse på lägenheten kommer den att försvinna vid nästa synkning. Om den ligger kvar på webben fastän någon redan anmält intresse på den får nästa person som försöker anmäla intresse ett felmeddelande.