Så fungerar bostadskön

För att hyra en lägenhet hos Skövdebostäder måste du stå i vår bostadskö. Du kan ställa dig i kön om du fyllt 15 år. Du ställer dig i kön här på hemsidan genom att välja Registrera dig på Mina sidor.

Du kan skapa en genväg till Mina sidor i telefonen genom att lägg till Mina sidor på hemskärmen. På så sätt blir det smidigare för dig att nå sidan.

En poäng om dan

För varje dag i bostadskön får du en poäng, till exempel har du efter ett år i kön sparat ihop 365 poäng.

Håll utkik på hemsidan

Lediga lägenheter annonseras alltid ut här på hemsidan i minst 8 dagar. Om du vill kan du mejlbevaka sådana lägenheter du är intresserad av. Det fyller du i på din intresseanmälan.

Vem får lägenheten?

När du anmält intresse för en ledig lägenhet på Mina sidor jämförs dina poäng med övriga som anmält sig till samma lägenhet. Oftast får fem personer ett erbjudande och förväntas komma och titta på lägenheten innan hen tackar ja eller nej. Den med flest poäng som tackar ja inom en vecka får skriva kontrakt på lägenheten.

Studerande vid Högskolan i Skövde?

Lediga studentlägenheter hyrs ut enligt särskilda regler för studentbostad.

Förråd

Utannonserade förråd hyrs också ut på webben och liksom lägenheter publiceras de i åtta dagar. Hyresgäster (oavsett bostadsområde) som anmält sig på ett ledigt förråd har förtur före en sökande som inte är hyresgäst oavsett om hen har fler eller färre poäng. Därefter sker sortering på poäng.

Lokaler

Skövdebostäder hyr också ut lokaler till privatpersoner, företag och föreningar. Du kan göra en intresseanmälan även för detta under Mina sidor. Uthyrningen av lokaler sker inte utifrån köpoäng utan här är det många andra faktorer som spelar in.

Parkeringar

Våra garage, carports och p-platser hyrs i första hand ut till våra befintliga hyresgäster via en särskild kö, också den kön hittar du via Mina sidor när du är hyresgäst.

Kolonilotter

Våra kolonilotter på Aspö gård hyrs i första hand ut till våra befintliga hyresgäster via en särskild kö, också den kön hittar du via Mina sidor. När det finns en stuga på tomten säljs den av nuvarande hyresgäst och uthyrningen går då inte i första hand på köpoäng.

Fördjupad information

Kan du inte få nog av detaljer kring hur uthyrningen fungerar finns det Utförliga uthyrningsregler som vi hänvisar dig till.

Vi vill också göra dig uppmärksam på att det som står ovan är så det brukar vara, undantag kan förekomma!

Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content