Nyproduktion

Efterfrågan på bostäder i Skövde är stor och den kommer att bli större. Skövde kommun har ett mål att nå 60 000 invånare till år 2025 - och då behövs det bostäder!

I den affärsplanen, som gäller 2020-2023, har Skövdebostäder som mål att färdigställa 600 lägenheter, varav hälften ska passa yngre (inklusive student) och äldre. Dessutom har vi som mål att planera för ytterligare 600 bostäder som är klara i nästa affärsplaneperiod, 2024-2027.

Här kan du läsa mer om de projekt som är på gång och lite om de som det pratas om och som kanske kommer att bli till.

Planerad
Skövdebostäder vill bygga cirka 70 lägenheter för en yngre målgrupp i stadsdelen Mariesjö. Målet är att skapa ett hållbart och attraktivt boende för unga Skövdebor.
Byggs nu
Inflytt Sommaren 2022
I den tredje etappen av Trädgårdsstaden, i den delen som ansluter mot Lundenområdet är det nu dags för Skövdebostäder att bygga 68 lägenheter i åtta huskroppar i två plan.
Redo för uthyrning
Inflytt har varit
På Kurorten har vi byggt ett nytt hus med moderna och yteffektiva studentlägenheter. Det centrumnära läget med kort avstånd till Högskolan i Skövde är perfekt för dig som är student.
Byggs nu
I Skövdebostäders planerade område Mossagården kommer det byggas 90 stycken trygghetsbostäder fördelade på tre hus. Det är flest tvåor, men cirka 20% av lägenheterna är ettor, och det finns även några treor.
Planerad
Det finns alltid planer på framtida projekt. En del av dessa går vidare till styrelsebeslut om byggnation andra gör det inte.
Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.