Om Frostaliden

På Frostaliden växer Sveriges största bostadsområde med höga hus med trästomme fram. Här bygger vi sex hus med totalt 189 lägenheter, i hållbara material och med närhet till det mesta.

Uthyrningsstarten planeras till oktober 2018. Så ställ dig i bostadskön redan idag. Inflyttning 2019–2020.

Närhet till det mesta

Frostaliden ligger i anslutning till Karstorpsområdet med Billingehov, Lillegårdens idrottsplats och Aspö gård – med förskolor, skolor och fler köpcentra på bekvämt avstånd. Våra hus får områdets bästa läge, med fantastisk utsikt mot Billingen och de vackra omgivningarna.

 

 Fotomontage Frostaliden. Arkitekt: Studio Ekberg/ Linus Romberg

Vi driver utveckling för långsiktig hållbarhet

Genom trähusbyggnationen på Frostaliden driver Skövdebostäder utvecklingen i branschen framåt och bidrar till en hållbar miljö. Att bygga så stora hus i trä skapar också en nya arkitektoniska möjligheter utformning med en helt ny känsla i Skövde. Trästommen och träfasaderna ger en naturlig känsla till området i allmänhet och husen i synnerhet.

Prisvärd kvalitet

Frostaliden blir ett område med stor variation på lägenheter. Ambitionen är att kunna fortsätta hålla låga nyproduktionshyror för att ge fler Skövdebor möjlighet till bostad. Bland annat genom investeringsstödet. Vi gör som vanligt inget avkall på kvaliteten. Som standard kommer det att finnas diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare, duschväggar i glas, induktionshäll och inbyggnadsugn med varmluft. Vid första inflyttning kommer det bland annat att vara möjligt att välja mellan tio olika kulörer på väggar och skåpshandtag till köket.
Mer information om planlösningar och annat kommer längre fram.

Uthyrning och inflyttning

Inflyttning sker i tre etapper under 2019 och 2020. Uthyrningen planeras starta under oktober 2018. Ställ dig i bostadskön redan idag.

Basfakta

  • Naturnära läge med nära till service
  • Balkonger (uteplatser i markplan)
  • Barnvänligt, nära till skola och förskola
  • Flera idrottsanläggningar runt knuten
  • Goda kommunikationer – buss, cykelbanor, m m
  • Nära till Aspö gård med aktiviteter för alla åldrar

Läs mer om lägenheterna här