Om Ekedal

Är du under 30 år och letar efter ett centralt och prisvärt boende? Då är Ekedal något för dig! I kanten av stadsparken Bolognerskogen bygger vi sammanlagt 150 mindre lägenheter med mycket smarta planlösningar.

Centralt och grönt läge, helkaklat badrum och egen balkong eller uteplats – Ekedal är verkligen det perfekta boendet för dig 18-29 år. Skövdebostäders nya satsning är en av våra mest efterfrågade och vi är glada att äntligen kunna ge Skövdes unga fler hyresrätter.  

Tre lamellhus vid Ekedal

Bild: PE arkitektur

Centralt och grönt läge

Vid Boulognerskogens sydöstra kant byggs de tre lamellhusen som utgör Skövdebostäders nya område Ekedal. Läget kan inte vara mycket bättre – nästan mitt i stan med nära till allt. Förutom närheten till centrums utbud är du inte långt från flera stora arbetsgivare som Volvo och P4. Du som är student bor nära Högskolan i Skövde och till skillnad mot studentområdena behöver du inte flytta när du slutar studera. Resecentrum ligger på några hundra meters avstånd och det är nära till stadsbussarna och den nationella tågtrafiken.

Samtidigt som Ekedal ligger centralt har du den lummiga stadsparken Boulogner precis runt hörnet. Här kan du ha picknick tillsammans med dina vänner  –   eller varför inte ta ett dopp i badsjön!


Bild: Mårten Bergkvist

Helkaklat badrum och egen balkong

Lägenheterna har visserligen bland de lägsta hyrorna för nyproduktion i Sverige, men kvaliteten är fortfarande god. Badrummet har kakel och klinkers, rummen är ljusa med snygga laminatgolv och du har dessutom en egen balkong eller uteplats. Läs mer om lägenheternas standard här!

Samtligt som det varit prioriterat att bygga ett prisvärt boende har inte miljöaspekterna fått stå tillbaka. Tvärt om! Ekedal är klimatsmart byggt i energisnål passivhusteknik och har solceller på taken.

Tryggt med hyresrätt

För dig som får ditt första boende kan en trygg hyresrätt vara ett bra alternativ. Du behöver inte ta några risker med att låna pengar och om något går sönder finns alltid Skövdebostäders kompetenta och serviceinriktade personal ett telefonsamtal eller e-post bort. Skulle du vilja flytta är uppsägningstiden tre månader och du behöver inte lägga tid på att sälja en lägenhet.

Flytta in våren 2018

Inflyttningen på Ekedal kommer att ske i etapper 1 april, 1 maj och 1 juni 2018. Den 10/10 2017 öppnade den särskilda kön för Ekedal. Kön är nu stängd och uppsagda lägenheter hyrs ut via vår ordinarie bostadskö.

Välkommen till Ekedal!