En rolig och lärorik sommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Efter sex veckor kan Louise sammanfatta sin ferietjänst hos Skövdebostäder med att det varit en rolig och lärorik tid. Sommaren bjöd på ett varierat arbete med bland annat skötsel av rabatter och trapphusstädning.

Louise är en av ungdomarna som sommarjobbade på bolaget i år. För henne var det dessutom första gången. Hon sökte sig till Skövdebostäder efter att ha sett en annons på sociala medier. Under våren fick hon erbjudandet om en anställning och i augusti arbetade hon sin sista vecka.

– Jag har jobbat sex veckor på Skövdebostäder. Det har varit en rolig och lärorik sommar. Jag har bland annat rensat rabatter och städat trapphus, berättar Louise.

Att få vara utomhus har varit en stor fördel med arbetet tycker Louise. Hon har fått lära sig mycket om trädgårdsskötsel.

– Några av mina kollegor kunde mycket om blommor och växter och de gav flera tips på hur man sköter dem på bästa sätt. Det kommer jag ha nytta av i framtiden när jag får en egen trädgård, säger Louise.

Louise är en av 40 sommarjobbare som Skövdebostäder anställt i år. För flera av sommarjobbarna är det första kontakten med arbetslivet. Arbetet ger ungdomarna chansen att tjäna egna pengar och skaffa sig erfarenhet, samtidigt som sommarpersonalen är värdefull under sommarperioden när utemiljöerna blomstrar och ordinarie personal behöver ha semester.

Arbeta med människor

Arbetet på Skövdebostäder är socialt och Louise berättar att hon har fått vara delaktig i planeringen av arbetet.

–Kollegorna samarbetar mycket, vilket är kul. Jag har fått vara med och bestämma vad som ska göras och på så sätt känt mig som en del av gruppen. Vid flera tillfällen har jag också pratat med glada och trevliga hyresgäster, berättar Louise.

Ansök du också

Skövdebostäder anställer säsongspersonal och sommarjobbare varje år. Om du är intresserad av att sommarjobba hos oss, håll utkik på hemsidan i början av nästa år.

 

 

 

Tillbaka till artikelarkiv

Skip to content