Grillning

Att grilla utomhus är både trevligt och gott. Dock är det givetvis viktigt att inte störa sina grannar eller utsätta sig själv och andra för risker. Vi rekommenderar att använda den gemensamma grillen på gården – främst på grund av brandrisken. Ska du köpa en grill – köp en elgrill, då dessa inte ryker. Elgrillen är dessutom den enda grilltyp som är tillåten att använda när du grillar på balkongen.
Person som grillar korvar på en grill

Gemensamma grillplatser

I flera av våra områden finns gemensamma grillplatser. Om du inte vet vart din närmaste grillplats finns kan du hitta den på din områdeskarta.

Du får använda egen grill – men prata gärna med dina grannar innan du grillar, så att ingen irriteras av rök eller grillos. Placerar du grillen en bit från huset får du grilla med vilken grill du vill, men tänk på brandrisken. Är det torrt i maken behöver du vara extra försiktig. Undvik tändvätska och använd i stället tändrör, tändklossar eller eltändare.

Grilla på balkongen

Du får grilla på din balkong – om du använder en elgrill. Fördelen med en elgrill är att den inte ryker och dessutom ger den bra stekyta på maten!

Har du inglasad balkong är det viktigt att du inte förvarar din gasolgrill där.

Räddningstjänsten rekommenderar

  • På grund av brandrisken ska inte askan tömmas ur grillen förrän dagen efter, så att det är helt säkert att glöden har slocknat.
  • För att undvika personskador är det bäst att använda tändrör, tändklossar eller eltändare.
  • Spruta aldrig tändvätska, eller ännu värre T-röd, på glöden eftersom risken att bränna sig är stor om lågor slår tillbaka mot flaskan.

Skapad: 2022-05-11

Senast uppdaterad: 2022-05-11 kl: 16:27

Ebba Engelbrektsson
Ebba Engelbrektsson
Skip to content