Redo för Trädgårdsstaden

Nu är det dags för Skövdebostäder att bidra till bebyggelsen i Trädgårdsstaden. I tredje etappen kommer det bli 68 lägenheter i olika storlekar fördelade på åtta huskroppar i två plan.

I huslängorna finns portaler för genomsikt och inbjudande ingångar för besökare och boende. På gården finns parkeringar, förråd, sitt- och lekmöjligheter. Lägenheter finns i storlekar ettor till fyror, från 35 kvadratmeter till 90 kvadratmeter.

– Det är glädjande att vi kunnat komma till beslut för ett projekt i Trädgårdsstaden och på så sätt bidra till stadens utveckling, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande för Skövdebostäder.

Skövdebostäder har sedan tidigare lägenheter i närliggande stadsdelar och får med denna nya placering en helhet i beståndet

– Våra lägenheter blir ett bra tillskott till villor och andra boendeformer i området. Genom vår placering i Trädgårdsstaden knyter området an mot Horsås och Lundenområdet. Med denna nya riktning ringar vi in staden och tillför något till marknaden som inte finns i vårt bestånd sedan tidigare, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Lär mer om projektet

Skapad: 2021-02-22

Senast uppdaterad: 2021-08-29 kl: 16:09

Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson

Fler nyheter

21 feb, 2024
Nu är det Allente som levererar de gratiskanaler som du får tillgång till som hyresgäst hos…
20 feb, 2024
Detaljplanen för kvarteret Eldaren i Skövde Science City är nu ute på samråd. Här planerar…
Skip to content