Kvinna med vit tröja tittar åt sidan. Bakom henne är en man i oskärpa som tittar mot kameran.

Ett koncept för 65+ – Seniorboende försvinner

Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och våra erbjudande till hyresgästerna. Ibland innebär det att vi lägger till funktioner och möjligheter och ibland innebär det också att vi tar bort något. Vi kommer nu att renodla vårt koncept mot en äldre målgrupp och bara ha en sorts konceptboende, med åldersgräns 65+.

Havstenavägen 6 och Henriksbergsgatan 38 – ingen åldersgräns

Henriksbergsgatan 38 och Havstenavägen 6 kommer inte längre att ha någon åldersgräns för uthyrning av lägenheterna i dessa hus. Det är fortfarande de som bor där som har tillgång till gemensamhetslokal och övernattningslägenhet.

Gamla skolan blir Trygghetsboende 65+

De lägenheter på Gamla skolan som hittills varit seniorboende kommer från och med nu vara trygghetsboende och få förändrad åldersgräns till 65 år. Att vi ställer om till trygghetsboende innebär också att vi kommer att ha en trygghetsvärd närvarande ett antal timmar, tre till sex dagar i veckan.

Fältspaten får sänkt åldersgräns

Skövdebostäders trygghetsboende, Fältspaten, får i samband med förändringen en sänkt åldersgräns till 65 år. 

Trygghetsboendekonceptet utvecklas under våren 2023

Vi jobbar parallellt med förändringen av åldersgränserna med att utveckla konceptet Trygghetsboende och vilka eventuella ytterligare tjänster det ska innehålla än samlingslokal, övernattningslägenhet och viss bemanning. Detta ska vara klart under våren 2023.

319 trygghetsbostäder

För den som fyllt 65 år kommer det nu att finnas 319 lägenheter att hyra inom ramen för konceptet. Dessa finns på Fältspaten, Norra Aspövägen 2, Mossagården och Gamla skolan. Även Skövde kommun har trygghetsboenden som hyrs ut via Skövdebostäders bostadskö. Dessa är Boken, Bagaren, Käpplunda gärde, Solgården och Billingsdal. Skövde kommuns trygghetsboenden behåller sin åldersgränsen på 70 år.

Hur går det till rent praktiskt?

Hyresgästerna i berörda fastigheter har fått information om förändringen. Åldersgränsen vid anmälan på lediga objekt kommer tas bort eller ändras under vecka 40. Därefter kommer informationen på webbsidan att uppdateras för att överensstämma med det nya konceptet. 

Skapad: 2022-10-04

Senast uppdaterad: 2023-06-29 kl: 11:27

Picture of Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson

Fler nyheter

2024-06-18
Det är det här gänget som tar emot din felanmälan när du ringer till oss på…
2024-06-13
Även i år arrangerar vi aktiviteter där får barnen ha roligt tillsammans och röra på sig…
2024-05-06
Skövdebostäder jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor – och även du som hyresgäst kan vara…
Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content