Aspö gård

Bara några kilometer från centrum ligger vår lantliga idyll Aspö gård, som står till alla våra hyresgästers förfogande.

Här finns lokaler för fest, konferens, föreningsverksamhet, möten, eller liknande tillställningar. På gården finns också föreningsverksamhet, kolonilotter och lek- och picknickytor. På sommarhalvåret har vi vår stadsbondgård öppen. Vårt Valborgsfirande törs vi utlova är något alldeles extra – så länge inga pandemier sätter stopp för att träffas.

Även om du bor i lägenhet mitt i stan har du landet alldeles inpå knutarna. När du flyttar in hos oss kommer du alltså inte bara till en bättre värd – du får det bästa av två världar!

Kostar det att besöka Aspö gård?

Familjer och andra privatpersoner är välkomna att kostnadsfritt besöka gården under ordinarie öppettider. Alla är välkomna att besöka gården men det är alltid du som Skövdebostäders hyresgäst som har de största förmånerna så ha därför alltid med dig aktuellt Hyresgästkort vid ditt besök på Aspö!

Grupper från exempelvis skolor, förskolor, dagbarnvårdare eller äldreboenden – det vill säga alla som kommer under ledning av personal – betalar 20 kr per person (även för barn) för ett enstaka besök eller 500 kr per grupp och år. På grund av coronaviruset covid-19 har vi i nuläget ingen möjlighet att erbjuda guidning. Gården har inga generella öppettider men grupper kan besöka gården under förutsättningen att ni föranmält besöket. Besöken bokas på telefon, 0500-47 74 50.

Vi besöket ska ni följa de uppsatta instruktionerna för hygien och undvikande av smittspridning.

Inträden kan också förekomma för alla besökare till särskilda evenemang på gården, till exempel utställningar och allsångskvällar.

Vid besök på Aspö som privatperson får du som är hyresgäst hos Skövdebostäder alltid 25% rabatt på hyra av festlokalen och i de flesta fall rabatt på inträden eller i kaféet. Kom därför alltid ihåg att ta med dig ditt Hyresgästkort!

Välkommen att besöka Aspö!

Aspö gårdskafé

När du behöver pigga upp dig med lite fika finns lyckligtvis Aspö gårdskafé till hands. Vi har öppet även säsongen 2021 – men vi säljer från fönstret på kaféet. Vi erbjuder kaffe, te och enklare fika.

Dagläger med 4H

Barn med rufsigt hår kramar en kanin och tittar in i kameran. Foto: Anna Johnsson/Scandinav

Lägret är för dig som är 7-12 år. Du får vara med och sköta gårdens djur och lära dig massor om dem. På Aspö gård finns kaniner, höns, grisar, får och kor. Vi kommer även att leka, pyssla och baka.

Vecka 31: Måndag -fredag klockan 9.00-15.00. Kostnad: 800 kr (ordinarie pris 1 000 kr)
Vecka 32: Måndag -fredag klockan 9.00-15.00. Kostnad: 800 kr (ordinarie pris 1 000 kr)

Som Skövdebostäders hyresgäst får du 20% rabatt på lägeravgiften. Medlemskap i 4H på 200 kr per år tillkommer.

Anmälan

Anmäl dig till lägret här.

Antalet platser är begränsat så var snabb att anmäla dig. Fram till 1 mars har våra hyresgäster förtur på platserna.

Ta med detta till lägret

Vid bjuder på mellanmål men barnen ska ha med sig lunch, det finns kylskåp men ingen möjlighet att värma maten. Ta med badkläder vid varmt väder.

Covid-19

Självklart är våra läger anpassade till folkhälsomyndighetens rekommendationer för att hindra smittspridningen. Vi har små grupper och håller god hygien.

Kontakt

Vid frågor gällande lägret och anmälan kontakta Skaraborgs länsförbund av 4H: Antonia Mossberg: 0709-72 20 72 eller skaraborg@4h.se

Lägren arrangeras av Skaraborgs 4H och de ansvarar för allt kring lägret.

Gården

Måndag: Stängt
Tisdag-söndag: 10-17

Gårdskaféet - försäljning från fönstret

Måndag: Stängt
Tisdag-söndag: 11-12, 15-16

Viktigt inför besöket

Tänk på att följa Aspös regler – som du kan läsa på en skylt på gården. Håll avstånd till andra besökare. Barn ska ha en vuxen med sig vid besöket.

Varmt välkommen!

Skapad: 2020-11-26

Senast uppdaterad: 2021-03-25 kl: 16:51

Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson
Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.