Aspö gård

Bara några kilometer från centrum ligger vår lantliga idyll Aspö gård, som står till alla våra hyresgästers förfogande.

Här finns lokaler för fest- och konferens, föreningsverksamhet, möten, eller liknande tillställningar. På gården finns också föreningsverksamhet, kolonilotter och lek- och picknickytor. På sommarhalvåret har vi vår stadsbondgård öppen. Djur på gården är kor, får, höns, grisar och kaniner. Vårt Valborgsfirande törs vi utlova är något alldeles extra – så länge inga pandemier sätter stopp för att träffas.

Även om du bor i lägenhet mitt i stan har du landet alldeles inpå knutarna. När du flyttar in hos oss kommer du alltså inte bara till en bättre värd – du får det bästa av två världar!

Läs mer nedan om Aspö gårdskafé, om hur du får rabatt med hyresgästkortet och vad som kostar på Aspö gård. Vill du hyra festlokalerna har vi en särskild sida för dem.

Kostar det att besöka Aspö gård?

Familjer och andra privatpersoner är välkomna att kostnadsfritt besöka gården under ordinarie öppettider. Alla är välkomna att besöka gården men det är alltid du som Skövdebostäders hyresgäst som har de största förmånerna så ha därför alltid med dig aktuellt Hyresgästkort vid ditt besök på Aspö!

Grupper från exempelvis skolor, förskolor, dagbarnvårdare eller äldreboenden – det vill säga alla som kommer under ledning av personal – betalar 20 kr per person (även för barn) för ett enstaka besök eller 500 kr per grupp och år. På grund av  covid-19 har vi i nuläget ingen möjlighet att erbjuda guidning, men grupper kan besöka gården under förutsättningen att ni föranmält besöket. Besöken bokas på telefon, 0500-47 74 50.

Vi besöket ska ni följa de uppsatta instruktionerna för hygien och undvikande av smittspridning.

Inträden kan också förekomma för alla besökare till särskilda evenemang på gården, till exempel utställningar och allsångskvällar.

Rabatt med hyresgästkortet

Vid besök på Aspö som privatperson får du som är hyresgäst hos Skövdebostäder alltid 25% rabatt på hyra av festlokalen och i de flesta fall rabatt på inträden eller i kaféet. Kom därför alltid ihåg att ta med dig ditt Hyresgästkort!

Aspö gårdskafé

När du behöver pigga upp dig med lite fika finns lyckligtvis Aspö gårdskafé till hands. . Vi erbjuder kaffe, te och enklare fika under säsongen.

Våra öppettider, för gården och kaféet, hittar du under fliken öppettider.

Gården

Gården har stängt för säsongen.

Gårdskaféet

Gårdskaféet är stängt för säsongen. Välkommen tillbaka 2022!

Viktigt inför besöket

Tänk på att följa Aspös regler – som du kan läsa på en skylt på gården. Håll avstånd till andra besökare. Barn ska ha en vuxen med sig vid besöket.

Digital tipspromenad vid Aspö och Karstorp

Stolpe med qr-kod bredvid en väg, som går förbi en sjö.

Få både motion och hjärngympa på samma gång! Alla kan vara med – och det enda du behöver är en mobil.

3,5 km lång runda

Tipspromenaden är totalt cirka 3,5 km lång och går i det natursköna Aspö- och Karstorpsområdet. Rundan börjar vid anslagstavlan på Aspö gård, men du kan hoppa in vid vilken skylt som helst om du föredrar det.

Frågorna besvarar du genom att ladda ner appen Xrundan. Du skannar sedan qr-koder som sitter på skyltar utmed banan. 

Nya frågor varje söndag

Frågorna byts ut varje söndag – så om du vill gå under flera olika veckor är frågeutbudet alltid varierat.

Det är gratis att medverka. Det är inga vinster, förutom ära, men om du gillar att tävla får du gärna utmana vänner och familj på en runda.

Ibland har vi föreningar som arrangerar och då betalar du en mindre avgift (30 kr för vuxenquizet) som går oavkortat till föreningskassan. Nu under hösten och vintern 2021 har vi dock inga fler föreningsquiz inplanerade och då går du rundan gratis.

Gör såhär för att delta:

1. Ladda ner appen Xrundan i din mobil från App Store eller Google Play.
2. Registrera dig!
3. Klicka på Välj runda och quiz i appen.
4. Skanna qr-koderna för att svara på frågorna.

Viktigt i coronatider

Tipspromenaden är utomhus och kan alltså genomföras på ett coronasäkert sätt. Tänk dock på att hålla distans till andra besökare och deltagare. Följ de regler som sitter uppsatta på gården.

Skapad: 2020-11-26

Senast uppdaterad: 2021-11-15 kl: 16:00

Josefine Ahrling
Josefine Ahrling