Möjlighet till elbilsladdning

Laddbox framför två bilar.
Elbilar blir mer och mer vanligt och vi får frågor om möjligheten att ladda sin bil på sin parkeringsplats. Här har vi därför samlat information som kan vara användbar för dig som har en elbil eller funderar på att skaffa en.

Frågor och svar om laddplats för elbil

Vem kan ansöka om laddplats?
Du som har ett parkerings- eller garageavtal eller kund hos Skövdebostäder kan ansöka om laddplats. Utbyggnad av laddplatser sker succesivt i våra områden, vi kan därför inte garantera att du får en plats när behov uppstår.

Hur går det till?
I första hand bevakar du lediga parkeringar via Mina sidor och ser om det finns publicerade parkeringsplatser med laddbox. Finns inte det kan du kontakta uthyrningen som har en samlad bild över parkeringarna och planerad utbyggnad.

Vad kostar det?
Kostnaden för laddmöjligheten är 200 kr per månad, utöver ordinarie p-platshyra. Det tillkommer en kostnad per förbrukad kilowattimme som debiteras i efterskott på din hyresavi.

Vilka bilar kan laddas?
Alla laddbara elbilar kan laddas med våra boxar. Idag finns två typer av laddbara bilar på marknaden – laddhybrid (plug-in hybrid) respektive ren elbil.

Vad är det för typ av laddplats?
Vi tillhandahåller en laddbox med effekt upp till 3,7 kilowatt som har ett typ 2-uttag.

Klarar laddboxen som ni monterar alla typer av laddbara bilar?
Ja, boxen har ett typ 2-uttag vilket är standard inom EU idag. Du bekostar och väljer själv en lämplig kabel mellan laddboxen och din bil.

Ingår sladden?
Nej, sladd står du som hyresgäst själv för.

Uppsägningstid
Uppsägningstiden för en parkeringsplats eller ett garage med laddbox är samma som de utan laddmöljligheter, en hel månad för parkeringsplats och tre hela månader för garage. Säger du upp din lägenhet sägs även parkeringsavtalet upp till samma avflyttningsdatum.

 

Ytterligare frågor?
Har du fler frågor som gäller möjlighet till laddning av elfordon kan du kontakta våra uthyrare via mejl, uthyrning@skovdebostader.se

Skapad: 2020-12-17

Senast uppdaterad: 2023-03-15 kl: 08:06

Anna Johnsson
Anna Johnsson
Skip to content