UPPDATERAD 28/10: Samlad information om coronaviruset covid-19

Här är all samlad information som rör Skövdebostäder och coronaviruset covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och vill i största möjliga mån skydda dig, dina grannar och vår personal från smittspridning.

Vad gör Skövdebostäder med anledning av coronaviruset?

Vi följer utvecklingen löpande och har planer för hur vi kan säkerställa nödvändig service till våra hyresgäster om många i vår personal blir sjuka. Vi ändrar våra rutiner allt eftersom Folkhälsomyndighetens råd ändras och vi lägger upp information här på webben löpande.

Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att till exempel stanna hemma vid luftvägssymtom.

Felanmälan och hembesök

Vi har startat upp så smått med arbeten som varit pausade under pandemin och gör alla typer av jobb igen. Detta är bra att känna till för dig som hyresgäst:

Längre väntetider

På grund av pandemin har vi en intensiv period framför oss med många arbeten. Vi hoppas att du har förståelse för att väntetiden för vissa icke-akuta arbeten kan vara något längre än annars. Att ge dig bra service är oerhört viktigt för oss och givetvis gör vi alla arbeten så snart vi kan – men vi kan behöva prioritera i vilken ordning vi utför dem.

Du som tidigare beställt vitvaror eller duschväggar får en återkoppling av oss när det blir dags för din lägenhet.

Vi undviker hembesök vid luftvägssymtom

Om vi eller någon av våra externa entreprenörer ska utföra ett arbete hos dig vill vi att du ska vara frisk och fri från luftvägssymtom. Har du eller någon i din familj halsont, feber, hosta eller sjukdomskänsla är det viktigt att du ringer och bokar av. Detta gäller även om du är fullvaccinerad.

Tillgång till skyddsutrustning

Vår personal har tillgång till skyddsutrustning som de kan använda vid behov. 

I lägenheter med konstaterad covid 19-smitta

Om du eller någon i ditt hushåll har konstaterad covid-19 gör vi bara arbeten om det är akut. Vi kommer då att vara mycket försiktiga – bland annat använder vi skyddsutrustning och går in med huvudnyckel. Om den här typen av situation uppstår kommer vi att prata igenom tillvägagångssättet med dig innan på telefon.

Vaccination

I Västra Götaland pågår vaccinering mot covid-19. Alla som bor i Sverige erbjuds gratis vaccination av regionen. Du kan läsa mer om vaccinationen på Folkhälsomynidghetens sida.

Visningar

Visningar i samband med erbjudande

När en bostadssökande får ett erbjudande erbjuds hen samtidigt en visning av lägenheten innan hen tackar ja. Det normala är att den avflyttande hyresgästen visar sin lägenhet för den som fått ett erbjudande. Nu kan det finnas anledning att undvika det mötet. Om du som ska flytta eller du som ska titta inte känner er trygga med att träffas på grund av riskerna med coronaviruset, covid-19, så är det upp till er. Det räcker med att en av er inte vill att mötet ska ske så ska ni inte ses.

Skulle ni bestämma er för att gå vidare med visningen, håll avstånd och undvik att hälsa med handslag eller annan kroppskontakt.

Det kan alltså bli så att en sökande får tacka ja och skriva kontrakt utan att ha sett lägenheten före inflyttning. Ja-tacket är ändå bindande och om du som är sökande får kontraktet så nollställs dina köpoäng.

Bobutiken

Bobutiken har öppet under vissa veckodagar. Öppettiderna hittar du här. Vi tar också emot bokade besök för tapet- och golvval.

Besök inte Bobutiken om du har symtom

Vi ber besökare att inte komma in om du har luftvägssymtom. Detta gäller även om du är fullvaccinerad. Kontakta oss via telefon eller vårt kundforum istället, eller besök oss när du är helt symtomfri.

Se tapeter digitalt

Om du vill hålla dig hemma – men ändå vill välja nya tapeter – kan vi tipsa om borastapeter.com. De har bland annat en app där du kan se hur tapeterna ser ut direkt på väggen hemma! I vårt standardsortiment ingår kollektionerna Borosan Easy Up 20 och Decorama Easy Up 2019.

Gemensamhetslokaler: De flesta är öppna igen

De flesta av våra gemensamhetslokaler är öppna igen och hyrs ut. Detta gäller både lokalerna ute i våra områden och på Aspö gård. Några restriktioner finns fortfarande kvar från Folkhälsomyndigheten – framförallt för ovaccinerade – så se till att följa dem när du vistas i våra lokaler.

Gamla skolans studentlokal och Billingstorpsvägen 10 är fortfarande stängda för uthyrning. Den sistnämnda håller vi på att renovera.

Att tänka på

Hör av dig digitalt

Hör gärna av dig till oss via digitala kanaler. Om det gäller en felanmälan kan du skicka den via Mina sidor eller via appen. För andra typer av frågor passar vårt kundforum Kundo bra. Du kan också ringa oss, kundtjänst har numret 0500-47 74 00.