UPPDATERAD 8/2: Samlad information om coronaviruset covid-19

Här är all samlad information som rör Skövdebostäder och coronaviruset covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och vill i största möjliga mån skydda dig, dina grannar och vår personal från smittspridning.

Vad gör Skövdebostäder med anledning av coronaviruset?

Vi följer utvecklingen löpande och har planer för hur vi kan säkerställa nödvändig service till våra hyresgäster om många i vår personal blir sjuka. Vi ändrar våra rutiner allt eftersom Folkhälsomyndighetens råd ändras och vi lägger upp information här på webben löpande.

Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att till exempel stanna hemma vid luftvägssymtom.

Felanmälan och hembesök

För att skydda dig, vår personal och dina grannar från smitta har vi ändrat vårt arbetssätt. Detta är viktigt att tänka på som hyresgäst:

Social distans

Ett bra sätt att minska risken för smittspridning på är att inte vara för nära varandra. Därför vill vi att du håller avstånd till vår personal i samband med arbetet.

Vi undviker hembesök vid luftvägssymtom

Om vi eller någon av våra entreprenörer ska utföra ett arbete hos dig vill vi att du ska vara frisk och fri från symtom som kan vara covid-19. Har du eller någon i din familj till exempel halsont, feber, hosta eller sjukdomskänsla är det viktigt att du ringer och bokar av. Detta gäller även om du är fullvaccinerad.

Om arbetet är akut kan vi göra undantag – men då med försiktighetsåtgärder under arbetet. 

Tillgång till skyddsutrustning

Vår personal har tillgång till skyddsutrustning som de kan använda vid behov. 

I lägenheter med konstaterad covid 19-smitta

Om du eller någon i ditt hushåll har konstaterad covid-19 gör vi bara arbeten om det är akut. Vi kommer då att vara mycket försiktiga – bland annat använder vi skyddsutrustning och går in med huvudnyckel. Om den här typen av situation uppstår kommer vi att prata igenom tillvägagångssättet med dig innan på telefon.

Vaccination

I Västra Götaland pågår vaccinering mot covid-19. Alla som bor i Sverige erbjuds gratis vaccination av regionen. Du kan läsa mer om vaccinationen på Folkhälsomynidghetens sida.

Visningar

Visningar i samband med erbjudande

När en bostadssökande får ett erbjudande erbjuds hen samtidigt en visning av lägenheten innan hen tackar ja. Det normala är att den avflyttande hyresgästen visar sin lägenhet för den som fått ett erbjudande. Nu kan det finnas anledning att undvika det mötet. Om du som ska flytta eller du som ska titta inte känner er trygga med att träffas på grund av riskerna med coronaviruset, covid-19, så är det upp till er. Det räcker med att en av er inte vill att mötet ska ske så ska ni inte ses.

Skulle ni bestämma er för att gå vidare med visningen, håll avstånd och undvik att hälsa med handslag eller annan kroppskontakt.

Det kan alltså bli så att en sökande får tacka ja och skriva kontrakt utan att ha sett lägenheten före inflyttning. Ja-tacket är ändå bindande och om du som är sökande får kontraktet så nollställs dina köpoäng.

Bobutiken

Vi börjar ha öppettider igen från 11 februari. Information om Bobutiken och hur du kontaktar kundtjänst.

Tänk på att hålla distans till andra besökare och vår personal under ditt besök. Kom bara om du är symtomfri. 

Se tapeter digitalt

Om du vill hålla dig hemma – men ändå vill välja nya tapeter – kan vi tipsa om borastapeter.com. De har bland annat en app där du kan se hur tapeterna ser ut direkt på väggen hemma! I vårt standardsortiment ingår kollektionerna Borosan Easy Up 20 och Decorama Easy Up 2019.

Gemensamhetslokaler öppnar för bokning

Myndigheterna har ändrat sina bestämmelser för privata tillställningar. Det innebär att vi kan öppna upp våra gemensamhetslokaler igen och du kan nu boka tider från 11 februari och framåt. 

Ny bokning kan behövas

För dig som gjorde din bokning innan lokalerna stängde – och hade bokat tider i februari och mars – finns inte din gamla bokning kvar. Du behöver alltså gå in och göra om bokningen på nytt. Om du har bokat från 1 april och framåt finns tiden däremot sparad i systemet.

Undantag på Billingstorpsvägen och Spånvägen

Lokalen på Billingsstopsvägen 10 är fortfarande stängd på grund av att vi renoverar köket i lokalen och avloppen i området.

Lokalen på Spånvägen går att boka på helger från 18 februari. Vardagar går att boka från 4 mars. Anledningen till det är att vi behöver använda lokalen som personallokal ett litet tag. Som arbetsgivare har vi ansvar för arbetsmiljön och att säkerställa en god service till våra hyresgäster. Vi vill därför ha en successiv återgång där vi kan hålla distans och inte riskerar att många i arbetsgruppen blir sjuka på en gång. Samtidigt är vi naturligtvis angelägna om att våra hyresgäster ska kunna använda sin lokal så snart som möjligt.

Aspö gård

Lokalerna på Aspö gård öppnar från 9 februari. Information om lokaler på Aspö och bokning.

Viktigt att följa rekommendationerna

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i övrigt när du vistas i våra lokaler – till exempel att bara komma dit om du är symtomfri och att undvika folksamlingar inomhus om du är ovaccinerad.

Att tänka på

Hör av dig digitalt

Hör gärna av dig till oss via digitala kanaler. Om det gäller en felanmälan kan du skicka den via Mina sidor eller via appen. För andra typer av frågor passar vårt kundforum Kundo bra. Du kan också ringa oss, kundtjänst har numret 0500-47 74 00.

Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content