UPPDATERAD 11/5: Samlad information om coronaviruset covid-19

Här är all samlad information som rör Skövdebostäder och coronaviruset covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och vill i största möjliga mån skydda dig, dina grannar och vår personal från smittspridning.

Vad gör Skövdebostäder med anledning av coronaviruset?

Vi följer utvecklingen löpande och har planer för hur vi kan säkerställa nödvändig service till våra hyresgäster om många i vår personal blir sjuka. Vi ändrar våra rutiner allt eftersom Folkhälsomyndighetens råd ändras och vi lägger upp information här på webben löpande.

Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att till exempel stanna hemma vid symtom och vara noga med handhygien. 

Felanmälan och hembesök

Småfel

Just nu avvaktar vi med småfel i lägenheter som inte påverkar funktioner eller din säkerhet som hyresgäst. Hör gärna av dig till oss så gör vi en bedömning. Om vi bedömer att felet kan vänta återkommer vi när coronasituationen har förbättrats.

Lämna lägenheten under arbeten

När vi gör hembesök vill vi att alla i hushållet helt lämnar lägenheten under tiden då vi utför arbeten. Om du inte kan det – till exempel på grund av rörelsehinder eller liknande – kommer vi att ha på oss visir under arbetet.

Frågor om symtom

Innan vi gör ett arbete hos dig kommer vi att fråga om någon i ditt hushåll har symtom på förkylning – till exempel hosta, feber, snuva eller halsont. Om svaret är ja behöver vi bedöma hur akut ditt behov av hjälp är och göra en prioritering. Även akuta åtgärder ska i så fall genomföras med försiktighet och det är extra viktigt att då tvätta händer och minska riskerna genom att hålla avstånd.

Vitvaror och duschväggar

Vi monterar just nu inga standardhöjande eller HLU-beställda vitvaror i bostäder, undantaget om vitvarorna behöver bytas på grund av funktionsfel. Vi monterar heller inte duschväggar. 

I lägenheter med konstaterad covid 19-smitta

Om du eller någon i ditt hushåll har konstaterad covid-19 gör vi bara arbeten om det är akut. Vi kommer då att vara mycket försiktiga – bland annat använder vi skyddsutrustning och går in med huvudnyckel. Om den här typen av situation uppstår kommer vi att prata igenom tillvägagångssättet med dig innan på telefon.

Tvätta händerna och håll avstånd

Följ Folk­hälsomyndighetens råd: Bland annat att tvätta händerna ofta och stanna hemma om du har symtom. Vi på Skövdebostäder är också noga med detta.

Vaccination

I Västra Götaland pågår vaccinering mot covid-19. Alla som bor i Sverige och är över 18 år erbjuds gratis vaccination av regionen. Du kan läsa mer om vaccinationen på Folkhälsomynidghetens sida.

Visningar

Visningar i samband med erbjudande

När en bostadssökande får ett erbjudande erbjuds hen samtidigt en visning av lägenheten innan hen tackar ja. Det normala är att den avflyttande hyresgästen visar sin lägenhet för den som fått ett erbjudande. Nu kan det finnas anledning att undvika det mötet. Om du som ska flytta eller du som ska titta inte känner er trygga med att träffas på grund av riskerna med coronaviruset, covid-19, så är det upp till er. Det räcker med att en av er inte vill att mötet ska ske så ska ni inte ses.

Skulle ni bestämma er för att gå vidare med visningen, håll avstånd och undvik att hälsa med handslag eller annan kroppskontakt.

Det kan alltså bli så att en sökande får tacka ja och skriva kontrakt utan att ha sett lägenheten före inflyttning. Ja-tacket är ändå bindande och om du som är sökande får kontraktet så nollställs dina köpoäng.

Bobutiken

Besök inte Bobutiken eller seniorboenden om du har symtom

Vi ber besökare till våra trygghets- och seniorboenden samt vår Bobutik att inte komma in om man har besvär av feber, hosta, halsont och snuva eller andningssvårigheter; har varit i ett område där smittspridning pågår; eller har varit i kontakt med person med misstänkt coronavirusinfektion.

Endast bokade besök

Från 2 november 2020 till till 11 januari 2021 håller Bobutiken stängt. Detta är för att minska spridningen av covid-19 och med hänsyn till Folkhälsomyndighetens råd.

Vi tar emot bokade besök för tapet- och golvval. Kontakta kundtjänst på 0500-47 74 00 eller info@skovdebostader.se för tidsbokning.

Se tapeter digitalt

Om du vill hålla dig hemma – men ändå vill välja nya tapeter – kan vi tipsa om borastapeter.com. De har bland annat en app där du kan se hur tapeterna ser ut direkt på väggen hemma! I vårt standardsortiment ingår kollektionerna Borosan Easy Up 20 och Decorama Easy Up 2019.

Inga bokningar av gemensamhetslokaler

Tills vidare går det inte att boka eller hyra våra gemensamhetslokaler. Detta gäller alla våra samlingslokaler ute i områdena.

Anledningen till bokningsstoppet är regeringens regler, där max åtta personer är tillåtna på privata tillställningar och vi som hyr ut ansvarar för att detta efterlevs. För att följa direktiven– och minska risken för smittspridning – stoppar vi därför all uthyrning tills vidare. Du som bokat lokalerna sedan tidigare kommer att bli kontaktad av oss.

Vi vet inte hur länge bokningsstoppet kommer att gälla, men vi kommer att lägga ut här på vår webbplats när vi har möjlighet att öppna lokalerna igen.

Bokningsstopp på Aspös lokaler

Vi har tills vidare bokningsstopp på lokalerna på Aspö gård. Det innebär att du inte kan hyra någon av våra lokaler just nu – och vi tar heller inte emot bokningar för längre fram i tiden. Vi skriver här på vår webbplats när vi har möjlighet att öppna för bokningar igen.

Att tänka på

Hör av dig digitalt

Hör gärna av dig till oss via digitala kanaler. Om det gäller en felanmälan kan du skicka den via Mina sidor eller via appen. För andra typer av frågor passar vårt kundforum Kundo bra. Du kan också ringa oss, kundtjänst har numret 0500-47 74 00.

Åk bara en person i hissen

Hissar är ett trångt utrymme där det är svårt att hålla social distans. Därför har vi regeln att max en person ska åka i hissen åt gången. Undantag gäller om ni tillhör samma familj eller sällskap – då kan fler åka tillsammans.

Tänk på regeln om du är hyresgäst eller besöker något av våra områden.

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.