Nya hyror från 1 januari 2022

Skövdebostäder och Hyresgästföreningen har nu enats om en nivå för årets hyreshöjning. Hyreshöjningen för bostäderna blir differentierad och ligger mellan 1,6 och 3 procent. Den nya hyran gäller från 1 januari 2022.

– Jag är glad att vi nått en överenskommelse. Vi behöver kompensera för de kostnadsökningar vi har för bland annat vatten, värme och avfall. Det är en viktig förutsättning för att vi långsiktigt ska kunna erbjuda hög service till våra hyresgäster och trygga och trivsamma hem med god standard, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Höjning av garage och parkeringar

Förhandlingen fastställde också en generell höjning av garage med 40 kronor per månad då garagen inte höjts sedan 2018. Samtidigt kommer Skövdebostäder att höja sina vanliga parkeringsplatser, som inte förhandlas med Hyresgästföreningen, till 180 kronor för de mer centrumnära områdena och 160 kronor på Aspö Eko-logi, Timmervägen, Spånvägen och kommande Jordfräsen i Trädgårdsstaden.

– Vi har inte höjt parkeringar och garage på flera år nu då vi sett över kontrakten. Från och med nu kommer skrivningen om att endast personbil får parkeras på platserna att lättas lite så att man kan parkera sin mopedbil eller annat likvärdigt transportfordon. Dessutom passar vi på att komma ikapp marknadens prissättning just gällande parkeringar, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Hyran för objekt som ligger publicerade har den nya hyran. Undantaget är parkeringar som ligger som p-direkt då de är lediga direkt men kontraktet kommer att gälla med den nya hyran.

Skapad: 2021-12-29

Senast uppdaterad: 2023-06-29 kl: 11:27

Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson

Fler nyheter

27 nov, 2023
Skövdebostäder har i flera år jobbat med policyn Våga bry dig för att motverka och…
27 nov, 2023
Huset på Skolgatan 2 i centrala Skövde bär på mycket historia. Det är byggt 1878 och har…
27 okt, 2023
Hyran för din bostad förhandlas regelbundet, vanligtvis varje år. Här har vi sammanställt…
Skip to content