Aspö

På Skövdebostäder nöjer vi oss inte med att erbjuda bra bostäder till attraktiva hyror. Hyresgäster som trivs bor kvar länge och lockar till sig nya grannar - därför gör vi också lite extra för att du som bor hos oss ska må riktigt bra.

Aspö gård är ett bra exempel. Bara några kilometer från centrum ligger vår lantliga idyll, som står till alla våra hyresgästers förfogande.

Här finns lokaler för fest, konferens, föreningsverksamhet, möten, eller liknande tillställningar. På gården finns också föreningsverksamhet, kolonilotter och lek- och picknickytor. På sommarhalvåret har vi vår stadsbondgård öppen. Vårt Valborgsfirande törs vi utlova är något alldeles extra. 

Under säsongen har vårt mysiga gårdskafé öppet. Här säljer vi både kulglass och vanlig glass. På söndagar finns det möjlighet att köpa nygräddade våfflor. 

Även om du bor i lägenhet mitt i stan har du landet alldeles inpå knutarna. När du flyttar in hos oss kommer du alltså inte bara till en bättre värd - du får det bästa av två världar!

Kostar det att besöka Aspö gård?

Familjer och andra privatpersoner är välkomna att kostnadsfritt besöka gården under ordinarie öppettider. Alla är välkomna att besöka gården men det är alltid du som Skövdebostäders hyresgäst som har de största förmånerna så ha därför alltid med dig aktuellt Hyresgästkort vid ditt besök på Aspö!

Grupper från exempelvis skolor, förskolor, dagbarnvårdare eller äldreboenden, det vill säga alla som kommer under ledning av personal, betalar 20 kr per person (även för barn) för ett enstaka besök eller 500 kr per grupp och år. Då ingår också en guidad visning. Besöken bokas på telefon, se ovan!

Inträden kan också förekomma för alla besökare till särskilda evenemang på gården, till exempel utställningar och allsångskvällar.

Vid besök på Aspö som privatperson får du som är hyresgäst hos Skövdebostäder alltid 25% rabatt på hyra av festlokalen och i de flesta fall rabatt på inträden eller i kaféet. Kom därför alltid ihåg att ta med dig ditt Hyresgästkort!

Välkommen att besöka Aspö!


 
Säsongen 2020

Djuren börjar flytta in på gården under påskveckan, vecka 15. Välkommen att titta på dem i hagarna och vandra i de vackra omgivningarna!

Aspö gårdskafé har stängt tills vidare.