Ändra din adress

Vitt hus med balkonger. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto
Man ska vara folkbokförd på den adressen man bor. Flyttanmälan och beställning av eftersändning av post minst fem arbetsdagar innan du vill att den ska gälla.

Gör en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Det är gratis och du gör det på www.skatteverket.se/flytta. De flesta myndigheter, företag och vissa samhällsfunktioner får då din adress från Skatteverket. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem.

Om din nya adress inte är unik, till exempel när det finns flera lägenheter i ett trapphus med samma port, ska du ange lägenhetsnummer för statliga myndigheter i din flyttanmälan. Du hittar numret på ditt kontrakt, på din hyresavi och i ditt trapphus. Det numret består av fyra siffror till exempel 1104.

Notera att detta inte är samma som Skövdebostäders objektsnummer för lägenheten. Objektsnumret består av tre grupper av siffror till exempel 17-1-12345. På din ytterdörr och ditt förråd står de sista siffrorna.

Gör en adressändring

Alla får inte din ändrade adress från Skatteverket. Du måste själv berätta att du bytt adress för vänner och bekanta, föreningar och vissa företag.

Du kan också beställa eftersändning av posten hos Svensk Adressändring. https://www.adressandring.se/

Skapad: 2021-01-14

Senast uppdaterad: 2021-11-15 kl: 15:57

Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson