Torgilsgatan 7, Döbelns gata 3.

Antal Lägenheter:
22 st
Avstånd till centrum:
0,4 km

Om Skövde kommun – Boken

Trygghetsbostäderna i kvarteret Boken ligger i stadsdelen Vasastaden, endast en kort promenad från Skövdes centrum. Den lugna stadsdelen i centrala Skövde med omgivande sekelsskiftesvillor är en inbjudande miljö med en särpräglad karaktär.

Lägenheterna är rymliga och har god tillgänglighet. Hiss och dörröppnare till entréer gör vardagen enklare för dig med begränsad rörlighet. Väl tilltagna balkonger med inglasning ger möjlighet till sköna stunder under stora delar av året. En lummig innergård med vackra
utsmyckningar skapar en trivsam atmosfär i utemiljön.

I huset finns gemensamhetsutrymmen att låna vid högtider eller andra festliga tillfällen. På Boken finns restaurang som serverar lunch för äldre samt träffpunktsverksamhet i kommunal regi med sociala aktiviteter. I fastigheten finns även ”Äldreboendet Boken” med fem avdelningar.

Vanliga lägenheter med större trygghet

För att ge fler äldre tillgång till lämpliga bostäder har Skövde kommun ställt om ett antal servicelägenheter till så kallade trygghetsbostäder. En trygghetsbostad är en bostad som ställer krav på god tillgänglighet och trygghet samt att det finns närhet till sociala aktiviteter och samvaro. 

För att få bo i en trygghetsbostad behövs inget biståndsbeslut, alla som fyllt 70 år kan ansöka och fördelning sker genom kösystem. För Skövde kommuns tryggbostäder har den som fyllt 90 år förtur.

Ägs av kommunen hyrs ut av Skövdebostäder

Skövdebostäder administrerar uthyrning och kö till Skövde kommuns lägenheter på Sörbacka i Värsås samt Skövde kommuns trygghetsbostäder på Boken och Bagaren i centrala Skövde, Käpplunda gärde i Skövde, på Billingsdal i Timmersdala, och på Solgården i Tidan. När du väl bor i dessa lägenheter är det till Skövde kommun du ska höra av dig.

Torgilsgatan 7, Döbelns gata 3.
Antal Lägenheter:
22 st
Avstånd till centrum:
0,4 km

Lediga lägenheter på Skövde kommun – Boken

Just nu finns inga lediga lägenheter i detta område.

Lediga parkeringsplatser på Skövde kommun – Boken

Du kan ställa dig i kö till en parkering när du är hyresgäst. Du skapar då en intresseanmälan på Mina sidor. Sen kan du anmäla intresse på en specifik parkering.

Det finns inga lediga parkeringsplatser i detta område.
Skip to content