Ekängsvägen 19-25

Antal Lägenheter:
73 st
Byggnadsår:
1990
Avstånd till centrum:
3,0 km
Tillgänglighet:
Det tidigare serviceboendet har hög tillgänglighet. Hiss finns till lägenheter som inte nås från markplan.

Om Skövde kommun – Käpplunda gärde

Käpplunda gärde ligger på Ekängsvägen på Norrmalm och lägenheterna tillhörde tidigare serviceboendet. För att ge fler äldre tillgång till lämpliga bostäder har Skövde kommun ställt om ett antal servicelägenheter till så kallade trygghetsbostäder. En trygghetsbostad är en bostad som ställer krav på god tillgänglighet och trygghet samt att det finns närhet till sociala aktiviteter och samvaro.

För att få bo i en trygghetsbostad behövs inget biståndsbeslut, alla som fyllt 70 år kan ansöka och fördelning sker genom kösystem. För Skövde kommuns tryggbostäder har den som fyllt 90 år förtur.

Här får det där lilla extra som skapar hög tillgänglighet och förutsättningar för gemenskap och trivsel. Det finns också stora möjligheter att vara aktiv, enskilt eller i grupp. Gemensamhetslokal finns tillgänglig för gemensamma aktiviteter och tillsammans med dina grannar är möjligheterna oändliga. 

Ägs av kommunen hyrs ut av Skövdebostäder

Skövdebostäder administrerar uthyrning och kö till Skövde kommuns lägenheter på Sörbacka i Värsås samt Skövde kommuns trygghetsbostäder på Boken och Bagaren i centrala Skövde, på Käpplunda gärde i Skövde, på Billingsdal i Timmersdala, och på Solgården i Tidan. När du väl bor i dessa lägenheter är det till Skövde kommun du ska höra av dig.

Ekängsvägen 19-25
Antal Lägenheter:
73 st
Byggnadsår:
1990
Avstånd till centrum:
3,0 km
Tillgänglighet:
Det tidigare serviceboendet har hög tillgänglighet. Hiss finns till lägenheter som inte nås från markplan.

Lediga lägenheter på Skövde kommun – Käpplunda gärde

Trygghetsboende 70+
3 rum
75 ㎡
vån 5
7650kr/mån
Inflyttning:
2024-04-01
Sista anmälan: 2024-02-28
Objekts-ID: 90-1-04142
7 650 kr/mån

Lediga parkeringsplatser på Skövde kommun – Käpplunda gärde

Du kan ställa dig i kö till en parkering när du är hyresgäst. Du skapar då en intresseanmälan på Mina sidor. Sen kan du anmäla intresse på en specifik parkering.

Det finns inga lediga parkeringsplatser i detta område.
Skip to content