Tidanvägen 2 A-F

Antal Lägenheter:
6 st
Avstånd till centrum:
25,0 km

Om Skövde kommun – Solgården (Tidan)

I norra kommundelen ligger tätorten Tidan ca 2,5 mil från centrala Skövde. Tidan utgör centralort för den omgivande landsbygden och här hittar du både livsmedelsbutik, vårdcentral, skola med eget utomhusbad samt kyrka mitt i byn.

Samtliga trygghetslägenheter ligger i markplan i en radhusliknande fastighet med äldreboendet Solgården som närmsta granne. Till varje lägenhet hör en egen liten uteplats.
På Solgården finns en restaurang med tillhörande kök. I restaurangen serveras frukost, lunch och kvällsmat för den som önskar. Träffpunkt Solgården är öppen för boende och
allmänheten och erbjuder varierande aktiviteter. Alldeles utanför finns tillgång till kollektivtrafik för resor till Skövde eller Töreboda.

Vanliga lägenheter med större trygghet

För att ge fler äldre tillgång till lämpliga bostäder har Skövde kommun ställt om ett antal servicelägenheter till så kallade trygghetsbostäder. En trygghetsbostad är en bostad som ställer krav på god tillgänglighet och trygghet samt att det finns närhet till sociala aktiviteter och samvaro. 

För att få bo i en trygghetsbostad behövs inget biståndsbeslut, alla som fyllt 70 år kan ansöka och fördelning sker genom kösystem. För Skövde kommuns tryggbostäder har den som fyllt 90 år förtur.

Ägs av kommunen hyrs ut av Skövdebostäder

Skövdebostäder administrerar uthyrning och kö till Skövde kommuns lägenheter på Sörbacka i Värsås samt Skövde kommuns trygghetsbostäderBoken och Bagaren i centrala Skövde, Käpplunda gärde i Skövde, på Billingsdal i Timmersdala, och på Solgården i Tidan. När du väl bor i dessa lägenheter är det till Skövde kommun du ska höra av dig.

Tidanvägen 2 A-F
Antal Lägenheter:
6 st
Avstånd till centrum:
25,0 km

Lediga lägenheter på Skövde kommun – Solgården (Tidan)

Just nu finns inga lediga lägenheter i detta område.

Lediga parkeringsplatser på Skövde kommun – Solgården (Tidan)

Du kan ställa dig i kö till en parkering när du är hyresgäst. Du skapar då en intresseanmälan på Mina sidor. Sen kan du anmäla intresse på en specifik parkering.

Det finns inga lediga parkeringsplatser i detta område.
Skip to content