Kille ligger i soffan och läser. Rummets väggar är kala, målade i en grå nyans. Soffan är ombonad med filt och kuddar och ser mjuk ut.

Reglerna för att hyra en studentlägenhet ändras

Med start mitten av januari 2024 ändras reglerna för uthyrning av studentbostad.

Du kan nu ställa dig i bostadskön för studentbostad det år du fyller 15, istället för som tidigare det år du fyller 18. I den vanliga bostadskön gäller fortfarande att du behöver ha fyllt 15 år för att ställa dig i kön.

Även fortsatt måste man vara antagen vid Högskolan i Skövde för att kunna skriva kontrakt. I och med ändringen specificeras det att du måste vara antagen på minst 15 högskolepoäng (hp) per termin, vilket motsvarar studier på halvfart.

Nu krävs dessutom ett godkänt studieresultat på minst 15 hp per temin, det vill säga samma krav som CSN har för studiemedel, för att fortsätta inneha ett kontrakt på en av våra studentbostäder.

Du ska efter avslutade studier själv säga upp lägenheten utan att Skövdebostäder säger till. Så är det nu och även fortsatt.

Minst en gång per termin kommer det göras en studiekontroll. Om du då inte uppfyller studiekravet behöver du komma in med en uppsägning av lägenheten oavsett om du är klar med studierna eller inte. Det finns vissa omständigheter som kan ge dig dispens om du tar kontakt med Skövdebostäder – vänta inte tills du fastnat i en kontroll.

Läs gärna igenom reglerna för studentuthyrning (pdf)

Så här fungerar studentbostadskön

Skapad: 2024-01-12

Senast uppdaterad: 2024-01-16 kl: 13:17

Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson

Fler nyheter

21 feb, 2024
Nu är det Allente som levererar de gratiskanaler som du får tillgång till som hyresgäst hos…
20 feb, 2024
Detaljplanen för kvarteret Eldaren i Skövde Science City är nu ute på samråd. Här planerar…
Skip to content