Ny i stan?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Ingen fara, vi hjälper dig gärna. Som nyinflyttad kan det vara svårt att hitta svaren på alla sina frågor. Därför har vi samlat några användbara tips som gör det enklare för dig att hitta rätt.

Var ligger bostadsområdena?

områdessidorna kan du läsa mer om våra bostadsområden. På respektive sida finns information om antal lägenheter och hur långt det är till centrum. Där hittar du också områdeskartor och du kan dessutom se vilka parkeringsplatser och lägenheter som finns tillgängliga i området. 

Information från Skövde kommun

Skövde kommuns hemsida hittar du information om saker som rör kommunen. Där kan du till exempel få svar på förskolefrågor eller läsa mer om fritidsaktiviteter, mötesplatser och evenemang.

Få hjälp med kalkyl

Är du osäker på om du kommer ha råd att bo i lägenheten du är intresserad av? Då kan du använda vår budgetkalkyl. Tänk på att kalkylen bara är en fingervisning. Har du till exempel fler utgifter än vad kalkylen föreslår kan utfallet bli annorlunda. 

Händer och en laptop.

Kollektivtrafik i Skövde

Vill du åka kollektivt? På Västtrafiks hemsida hittar du tidtabeller och busshållplatser.

Bil med laddsladd. En person sträcker sig efter sladden.

För dig som är student

På vår webbsida för studenter hittar du information om hur det är att bo i studentlägenhet hos Skövdebostäder. Där kan du läsa om hur vår bostadskö fungerar och vad som är bra att tänka på när man bor i en studentlägenhet. Alla våra studentlägenheter hyrs ut omöblerade och när du skriver kontrakt på en lägenhet, är lägenheten din tills att du säger upp den. Kom ihåg att det är tre månaders uppsägningstid. Du kan läsa mer om hur det är att flytta in och bo hos Skövdebostäder i hyresgästguiden.

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövdes hemsida kan du läsa mer om studentlivet i Skövde. Om du har frågor om dina studier är det dit du ska vända dig. 

Tillbaka till artikelarkiv

Skip to content