Tv – fiberuttag i din lägenhet

Alla våra hyresgäster har ett fiberuttag i sin lägenhet och ett grundutbud av tv-kanaler ingår i hyran. Vill du bara ha grundutbudet beställer du det via Telenor och använder koden X ihop med din adress.

Så här använder du ditt datauttag i lägenheten

I din lägenhet har du två eller tre datauttag. Ditt huvuduttag är det uttaget som är märkt med IN. Porten IN är den port som du får den inkommande fibersignalen till. Vill du koppla vidare signalen till uttag 1 eller 2 (om du har två övriga uttag) ska du använda den korta medföljande patchkabeln och koppla den mellan porten IN och önskat uttag, 1 eller 2. För att komma åt uttagen behöver du först plocka bort locket som sitter över.

För dig som har fler tjänster än tv

Har du fler än en tjänst via fiber, till exempel både en bredbandstjänst och en tv-tjänst? Då kommer det per automatik att skickas ut en mediaomvandlare (CPE) till dig. Den möjliggör att dela upp tjänsterna och därmed också var du vill använda de olika tjänsterna i lägenheten. Exempelvis kan du använda bredbandstjänsten vid ditt huvuduttag och sedan skicka vidare tv-tjänsten till uttaget i vardagsrummet.

Skapad: 2020-11-25

Senast uppdaterad: 2021-03-29 kl: 09:01

Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson
Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.