Tv, internet och telefoni

Alla våra hyresgäster har ett fiberuttag i sin lägenhet och ett grundutbud av tv-kanaler ingår i hyran.

Undantag på vissa områden

Informationen på den här sidan gäller inte dig som bor på Aspö Eko-logi, Fältspaten eller Tyr 6 – som har andra leverantörer eller upplägg. 

Tv, internet och telefoni på Aspö Eko-logi
Tv, internet och telefoni på Fältspaten
Tv, internet och telefoni på Tyr 

Open Universe – här beställer du tjänster

Dina fibertjänster levereras via Open Universe. Du beställer på deras hemsida, skovde.openuniverse.se
Kundtjänst och support: 0500- 78 91 60

Du kan beställa tjänsterna till din lägenhet tidigast två veckor innan tillträdesdagen. Aktiveringsdatumet för din tjänst kan tidigast sättas till det datum du har tillträde till lägenheten, annars finns det risk att den tidigare hyresgästens tjänster blockerar.

Kvinna som sitter vid en platta.
På OpenUniverse sida hittar du många olika leverantörer. Bild: Scandinav


Bredband

Det finns flera olika möjligheter att koppla upp dig till Internet i din lägenhet. Ett sådant abonnemang tecknas direkt mellan dig och den leverantör du väljer via OpenUniverse. Information om uppkopplingshastigheter, priser samt teknik och support med mera får du från respektive leverantör. Vissa bredbandsleverantörer kan också erbjuda tv.

Varje lägenhet har minst ett bredbandsuttag (så kallat RJ45).

Tv

Gratisutbud

I hyran ingår ett antal digitala kanaler med HD-kvalitet. Paketet med gratiskanaler heter Telenor grundpaket (Must Carry). Det omfattar sex kanaler: SVT1, SVT2, TV4, TV6, Barnkanalen/SVT24 och Kunskapskanalen. Det kan bli förändringar i kanalutbudet.

För att få tillgång till gratisutbudet gör du såhär:

  1. Gå in på skovde.openuniverse.se.
  2. Skriv in din adress i rutan.
  3. Leta upp paketet. Det heter Telenor grundpaket (Must Carry)
  4. Ange rabattkoden 2950-OU-MC för att få tillgång till tv-boxen och tv-utbudet som Skövdebostäder bekostar.
  5. Digitalboxen kommer skickas till dig som hyresgäst och du blir registrerad som innehavare av digitalboxen. Du kopplar in boxen i din tv och i medieomvandlaren, som i sin tur är kopplad till fiberuttaget på väggen.

 

Du kan även ringa Telenor på telefon 020-222 222. Kom ihåg att uppge rabattkoden 2950-OU-MC.

Telenor grundpaket (Must Carry) kan inte kombineras med andra paket och fungerar enbart på en tv-apparat.

När du flyttar från lägenheten ska boxen skickas tillbaka till Telenor.

Fler kanaler

Önskar du fler kanaler än gratisutbudet eller något speciellt paket kan du beställa tjänst utifrån vad som passar dig bäst på skovde.openuniverse.se.  Där finns flera olika leverantörer och paket att välja mellan.

Man håller upp en fjärrkontrol framför en tv.
Sex kanaler ingår i din hyra. Bild: Scandinav

 

Telefoni

Fastigheter producerade innan 2006: Det finns möjlighet att nyttja tjänster för fast telefoni och bredband via telefonuttaget.

Fastigheter producerade efter 2006: Eftersom det fasta telefonnätet inte längre byggs ut saknar fastigheter byggda efter 2006 telefonuttag, så kallade ADSL-uttag. Du kan däremot ha bredbandstelefoni eller mobiltelefoni.

Så här använder du ditt datauttag i lägenheten

I din lägenhet har du två eller tre datauttag. Ditt huvuduttag är det uttaget som är märkt med IN. Porten IN är den port som du får den inkommande fibersignalen till. Vill du koppla vidare signalen till uttag 1 eller 2 (om du har två övriga uttag) ska du använda den korta medföljande patchkabeln och koppla den mellan porten IN och önskat uttag, 1 eller 2. För att komma åt uttagen behöver du först plocka bort locket som sitter över.

För dig som har fler tjänster än tv

Har du fler än en tjänst via fiber, till exempel både en bredbandstjänst och en tv-tjänst? Då kommer det per automatik att skickas ut en mediaomvandlare (CPE) till dig. Den möjliggör att dela upp tjänsterna och därmed också var du vill använda de olika tjänsterna i lägenheten. Exempelvis kan du använda bredbandstjänsten vid ditt huvuduttag och sedan skicka vidare tv-tjänsten till uttaget i vardagsrummet.

Skapad: 2020-11-25

Senast uppdaterad: 2021-07-09 kl: 14:18

Josefine Ahrling
Josefine Ahrling
Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.