Lägenhetsbyte

Under vissa förutsättningar går det att byta en hyreslägenhet mot en annan. Bytet kan vara inom Skövdebostäder eller med hyresgäst i hos ett annat bostadsbolag. Skäl som normalt godkänns är mellan större och mindre eller mellan billigare och dyrare lägenhet.

Skövdebostäder godkänner dock inte byte av hyresrätt mot annan boendeform, till exempel villa eller bostadsrätt. Generellt gäller att de som ska byta lägenhet ska ha bott i sin nuvarande bostad minst ett år. Ansökan om lägenhetsbyte måste göras hos båda lägenheternas hyresvärdar.

Om du har fått din lägenhet genom byte och har haft den mindre än ett år, behöver hyresvärden bara tillåta nytt byte om synnerliga skäl föreligger.

Tjänsten bostadsbytet

Skövdebostäder förmedlar inga kontakter mellan lägenhetsinnehavare som önskar byta men vi erbjuder en tjänst kallad BostadsbytetMina sidor. Där kan du annonsera dina egna önskemål och kanske hitta en lämplig person att byta med inom Skövdebostäders bestånd.

Ansökan

När du hittat någon som du vill byta lägenhet med – fyll i blanketten ansökan om lägenhetsbyte(pdf). Skicka sedan blanketten till info@skovdebostader.se eller lämna blanketten till oss i Bobutiken på Drottninggatan 2A.

Skapad: 2020-12-03

Senast uppdaterad: 2023-01-05 kl: 15:18

Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson
Skip to content